Pazar, Ocak 30, 2011

yemek tarifi..

Bugun ilk yemek tarifimi ekliycem bloguma heyecanlandim simdi :))

Efendim pirasali pilav tarifimi iftiharla sunarim:


Pirasali pilav:


3 adet pirasa
1 domates
1 havuc
1 bardak pirinc
1 kasik salca
zeytinyagi
1/2 limon suyu
karabiber, tuz, su, 1 cay kasigi seker.


Yapilisi:


Pirasalari iyice yikayip 1 barmak bogumu kadar dogruyoruz. Domatesleri ve havuclari kup kup dogruyoruz. Pirasa, domates ve havuclari zeytinyagina atip kavurmaya basliyoruz. Salcasini ekliyoruz. Yanmamasi icin az su, limon suyu, seker ve tuz ile karabiberi ekleyip kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakiyoruz. Havuclar yumusayinca yikadigimiz pirinci ekliyoruz. Ve pilav pisiriyormus gibi 1.5 bardak kadar suyunu ekleyip karistiriyoruz ve altini iyice kisip pismeye birakiyoruz. Dibini tutmaya cok meyilli bi yemek o yuzden SIK SIK nazikce karistirmak -ezmemek kaydiyla- gerekiyor. Pilav suyunu cekince ve pirincler pistigi zaman altini kapatin. 
Bizde cok begenildi. Esim sebze yemegi pek yemez. Ama bu pilavi oldukca begendi. Yiyebilen icine aci biber de katabilir daha guzel oluyor. Ben yiyemiyorum o yuzden aci tursu ile servis yaptim. Yanina da izgara kuzu pirzola yaptim. Cok yakisti. 


Afiyet olsun..



3 yorum:

Unknown dedi ki...

oy oy cok guzel olmus. tebrik ederiz :)

Mrsgul dedi ki...

merci canim :)

velizrsln dedi ki...

Merhaba bu yemeği bende çok seviyorum annem yılda 3-5 defa yapar, bugün aklıma geldi canım çekti gittim pırasa aldım geldim başladım yapmaya hüsran olmadı en azından ama limonu çok geldi anlamadım halbuki yarım limon sıkmıştım tencereye birazda yaktım sanırım iyi kötü gene idare etti senin yaptığın kadar güzel olmadı ama inş bir sonraki seferlerde daha iyi olur salçalı pilav genel olarak çok güzel oluyor zaten pırasada onu klass bir yemek haline getirmiş