Cumartesi, Ocak 29, 2011

Ilk sancilar...

Dun aksama dogru sag kasigimda bicak saplanmasi gibi bir sanci hissettim. Araba kullaniyordum frene basmak zorunda kaldim acidan. Keskindi ama hemen gecti. Eve cok yakindim zaten eve girdim hemen tuvalete cikip, odama gectim. Biraz uzandim. Sonra bunun gibi birkac sanci daha girdi kasiklarima. Oyalanmaya karar verdim. Televizyon izledim. Bu arada annem de yemek yapiyordu. Aksam 8 oldu. Sancilar gecmiyordu. Karnim kasiliyor, sirtima ve belime agrilar giriyordu.
Gecen hastaneye gittigimde de buna cok benzer kramplar giriyordu. 3 saatlik hastane ziyaretimiz sonunda 1 kutu paracetamol ve 1 sise lactose ile eve gonderildik. En onemlisi o zaman bebek 30 haftalikti ve labour'un baslamadigini ogrenerek rahatlatik. Bi de o zman dogum baslasaydi aman allahim ne olurdu. Allah korudu bebegimi.
Neyse dun geceye donersek, kasilmalar once 5 dakikada bir duzensiz araliklarla geliyordu. Daha sonra siddeti artti fakat kramplarin arasi uzamaya basladi 15 dakikada bire cikti. Gercekten oldukca enerji goturucu bir seymis bu. Kendimi kutuk gibi agir hissediyordum, yattigim yerden dogrulmam mumkun olmuyordu. Annem olmasa hareket etmem mumkun degildi. Arada uykum da geliyordu saate baktik sabahin 6'si 7'si olmus. Zaman su gibi akiyordu. Bu kadar sanciya ragmen isin komik yani, ben tamam bebek geliyor artik diye seviniyordum :)) Bi ara enerjim bitti.Basim donmeye midem bulanmaya basladi ve istifra ettim. Tuvalete kosturdum ki ishal de baslamis. Bu dedim gaz sancisi degil galiba dogum basladi. Saat 10.30 oldu. Sancilarin siklasip artmaya baslamasi gerekirken, birden kesilmeye basladi. Ben de rahatladim tabii ki, uykuya dalmisim. Uyandigim da saat 1'di. Hafif bir agri vardi ama kramplar tamamen gitmisti. Karnimin seklinde de hafif bir degisiklik olmustu sanirim biraz daha asagiya inmis. Bebegin hareketleri normal. Fakat eskiye gore daha keskin hareket ediyor. Endiselendim de biraz. Neden birden boyle kesildi sancilar diye. Tecrubeli arkadasilarima sordum eger nisan gelmediyse ve suyun patlamadiysa bunlar da braxton hicks olabilir, endiselenme, dediler. Doktora gitseydin keske diyen de oldu. Ama 15 dk'ya dusen bir kramp icin dr'a gitsem beni eve gondericekti. O yuzden gitmek istemedim. Sanirim dogru seyi yaptim. Belki bu aksam tekrar sancilar gelir bu sefer dogum gerceklesir. Cunku bos bir sey icin sanci cekmekten nefret ediyorum. Sonunda bebegin gelicegini dusununce sancilar cekilir hale geliyor. Fakat bos bir gaz sancisi ya da braxton hicks'ler beni gicik ediyor. Gerci bebek tam olarak dogum pozisyonunu aldi bunu hissediyorum yani kramplar bosa gitmedi.Ama bebis gelmedi ya sinir oldum kendime :)
Neyse insallah en kisa zamanda sag salim dogum yapabilirim.

contraction cartoons, contraction cartoon, contraction picture, contraction pictures, contraction image, contraction images, contraction illustration, contraction illustrations

5 yorum:

Unknown dedi ki...

banu ben senin bazi yazilarina yorum yazamiyorum neden acaba?? Mesla 38, 39. hafta yazina yorum yaz yeri yok. Yazilarini okuyunca kendi dogum heyecanim aklima geldi. Tekrar o ana donmek isterdim. Normal yaparsin umarim, epiduralde aldin mii oooo yan gel yat :)) Tabi kesik olmamasi en buyuk dilegim. Neyse canim ben kactim. Mektup gibi oldu :))

Mrsgul dedi ki...

evet acemilik iste..yoruma acik yapmamisim..insallah normal+epudral+kesiksiz ve sagsalim bir dogum olur..

Unknown dedi ki...

Sanci kismi berbat bisey, ben acayip agzimi bozdum :) Ama epiduralden sonrasi inan cok kolay, bana epidural yapacak doktor ameliyatta oldugundan beni oglene kadar beklettiler suni sanci verdiler bide, oluyordum dusunsene sabah 5'de verdiler sanciyi oglen 12'ye kadar. Tek doktor varmis yapan herif sezeryanlara girmis beni unuttu, onada kufretmisdim :)

KIZ ANNESI dedi ki...

Iste bu yuzden diyorum ki acaba THY'de host olan bi arkadasim var. Ondan torpil yaptirip turkiyeye ucsam ve ozel bir hastanede pirt diye oluverip bitiverse hersey :))
Yok yok basa gelen cekilir..

Unknown dedi ki...

yok ya ben okadar sanciya ragmen normal isterdim yine, 1 haftada tabi kesik varsa toparlaniyorsun, yoksa ertesi gun kalkarsin. normal cok guzel, icinden birseyin cekip alindigini hissetme duygusu cok baska, ben sirf o ani yasamak icin yine hamile kalmak isterdim yani ;))