Daha oncede denedigim guzel bir pogaca tarifini sizlerle paylasmak isterim.
Galete Unlu Patatesli Pogaca:
Hamuru:
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi yogurt
250 gr erimis tereyag
1 tane haslanmis catalla ezilmis patates
1 paket kabartma tozu
Ici icin:
2 haslanmis orta boy patates
100 gr kasar rendesi
veya beyaz peynir
bir cay kasigi nane
tuz
Uzerine:
1 yumurtanin aki
1 kase galete unu
Yapilisi:
Hamur icin tum malzemeleri karistirip kulak memesinden yumusak, ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru strech filme sarip 1 gece buzdolabinda bekletiyoruz.
ERtesi gunu hamuru 30 dk disarda bekletip, cevizden az buyuk parcalar alip elimizle yuvarlak sekil veriyoruz. Ortasina yaptigimiz icten koyuyoruz elimizle buzup kapatiyoruz. Ve once ykurta akina ordan da galete ununa bulayip yagli kagit serilmis tepsiye diziyoruz. Onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz. (Asagi yukari 15-20 dk)
Afiyet olsun..
Ben fazla olanlari buzluga attim. Isitip isitip yemeyi dusunuyorum. :))
4 yorum:
Banu'cum maşallah ne maharetliymişsin:)
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor.
@thanks kizlar... :))
çok güzel görünüyorlar yavrum ellerine sağlık mutlaka deneyeceğim
Yorum Gönder