Salı, Eylül 27, 2011

kislik hazirliklar 2.

Bugun tursulari da yaptik Ozkan'la. Bahceden gelen taptaze cin biber, sivri biber, domates ve acur ile aci mi aci tursular kurduk.

Toplam 4 kavanoz oldu ben 2 tanesini resimledim.

Rengi degisik olan 2 hafta once kayinvalidemin kurdugu tursu. Biraz katki yani revizyon yapmak zorunda kaldim.



Biber tursusunun olculeri icin su  adrese bakabilirsiniz.

Ben 1 litre su basina 80 gr kaya tuzu kullandim. Yine litre basina 1 tatli kasigi limon tuzu ve 1.5 cay bardagi sirke. Sirkeyi kullanmaya da bilirsiniz. Ben koydum gecen sene cok lezzetli olmustu. Bu sene de umarim iyi olur. Ayrica kavanoz basina da 10-15 dis sarimsak.

Tursulari yaptiktan sonra agizlarina bol maydonoz bastim. Ve bir legenin icinde bir kac gun tutup tasma yapip yapmadigini kontrol ediyoruz, suyunda eksilme olursada  tamamliyoruz ve karanlik serin bir yerde (20-21 derecelik) olmasini bekliyoruz. Tursumuz 2-4 hafta icinde hazir.

Afiyet olsun..

3 yorum:

KIZ ANNESI dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK YEMEĞE GELİRİM KIŞIN ANNEM ARTIK YAPACAKSIN BEN YİYECEĞİM GİBİME GELİYOR, ÇÜNKÜ BEN YAPMADIM, ÜŞENİYORUM GİBİ...

İkiz Annesi dedi ki...

Ellerine sağlık canım bende turşu sever olarak şimdilik 5 tane 5 kg. lık kornişon yaptım acı biberler bu hafta olacak inşallah bir de domatesli acı biber yapacağım o da harika oluyor:))

banurose dedi ki...

@ikiz annesi; resimlerini koy domateslinin ozellikle tarifini de isteriz ama :)) ellerine saglik