Salı, Şubat 28, 2012

Firinda Lagos (Ozkan'in tarifi)

Bugun size harika bir balik yemegi tarifi vermek istiyorum. Bu tarifi pazar gunu sevgili esim Ozkan denedi ve harika oldu. Ben kizartmayi ve izgarayi firin usulu pisirmeye herzaman tercih ederdim ama bu tarifi yedikten sonra tamamen fikrim degisti. Gercekten parmaklarimizi yedik. Ellerine saglik Askim..

FIRINDA LAGOS BALIGI OZKAN USULU












Malzemeler: ( 6 kisilik)

Lagos baligi yada yagli buyuk balik ( 2 kg kadar)

Sosu icin:
2 kahve fincani zeytinyagi
2 adet limon
3 orta boy sogan
5 orta boy domates
5 dis sarimsak
1,5 bardak su
1 cay bardagi maydanoz
1 dolu yemek kasigi tereyag
tuz, karabiber..

Oncelikle baliginizi firinda pisirmeye uygun sekilde temizletip buyuk parcalar halinde dogratin. Daha sonra yagli kagit serilmis firin tepsinize tuzlayip yayin. Sosun yapimina gecin. Sogani ince yarim ay seklinde kesip yarim fincan zeytinyaginda kavurun. Daha sonra kabuklarini soyup kup kup dogranmis domatesi ekleyin. Domatesleri oldurdukten sonra sirasiyla su, sarimsak, karabiber, tuz ve yarim limonun suyunu ve kalan zeytinyagini da ekleyip 15-20 dk agzi kapali, kisik ateste pisirin. Pisen sosu baligin ustune dokun ve kalan limonun suyunu da ekleyin ve tereyaglarini da kup kup dograyin tepsinin ustune serpistirin. diger limonun da kabuklarini soyup dilimleyip baligin ustune serpistirin. Firinlanmaya hazir..180 derece onceden isitilmis firinda 25-30 dk pisirin. Firindan cikarmaya yakin ince ince dogradiginiz maydonozlari da tepsinin ustune serpistirin. (Ozkan pisirmeden once maydonozlari koymustu renkleri karardi, o yuzden pismeye yakin koymanizda fayda var!)
Yemeginiz servise hazir. 

Afiyet olsun....



1 yorum:

KIZ ANNESI dedi ki...

balık cok lezızdı oğlumun elelrine sağlık