Perşembe, Mart 01, 2012

Kadına Şiddet ve şiddet haberleri



Bu sabah eşimle kahvemizi içerken  Fatih Portakal'ı izlemeye başladık. 3 tane ardı ardına kadın cinayeti haberi verdi. Sinirlendik kanalı değiştirdik. Bir başka haber kanalı farklı 2-3 adet koca cinneti,  kadın  cinayeti haberi..diğer kanalda da aynı.. Sabah haberlerinden vazgeçtik.

Ne oluyor bu topluma yahu? Bu kocaların derdi ne?

Peki bu cinayetlerden sadece birinin sebebi ne biliyormusunuz; Adamın karısının kardeşinin kendilerine borcu varmış ödememiş hala ve tartışmaya başladılar ve çekti vurdu karısını, yani 3 çocuğunun annesini böyle ..oktan bir sebep için öldürdü! Peki ya çocuklara ne olucak şimdi? Öksüz ve yetim kaldı 3 masum çocuk! İnanılır gibi değil.
Kocaların yıllarca sebebi bolca oldu Türkiye'de. Önce namus dendi, sonra işsizlik, töre dendi, kocaya karşı gelindi dendi vs.. vs.. Bitmek bilmiyor sebepler. Kadınları bu kadar kolayca öldürmek, silahları sıkı sıkı vermek, bıçaklamak.. bu gücü bu erkekler nerden alıyorlar? 80'lerde kezzaplamak asitle yakmak modaydı. Bergen o dönemin sembolü olmuştu bizim için.
Kadınları bu kadar kurbanlık koyun gibi kesip, biçip, yakıp öldürüyorlar bu güç nerden geliyor?
Ben söyleyeyim; Öncelikler devletin sistemi çok yavaş işliyor maalesef ve gerçek anlamda darp olmadan kanunlara göre hiç birşey yapılmıyor. Artık akrı koca meselesi olarak bakılmıyor ve karakollardan geri çevrilmiyorsunuz Allah'tan ama hala kanunlarımızda tam olarak oturmamış bir şeyler var.
Hanımlar bizlere çok iş düşüyor:
Biz kadınlar o öldüren erkekleri doğuran ve yetiştiren bizlerden bahsediyorum. Belki şu an bu yazıları okuyan bizlerden birinin çocukları ilerde herhangi bir suça karışacak ilerde ( Allah korusun) bilebilirmisiniz? Hayır! Kim melek gibi gülücükler saçan oğlunun yada kızının ilerde bir suçlu olabileceğini düşünebilir, hayali bile korkunç! Ama bu katiller bizim içimizden çıkıyor maalesef, uzaylılar göndermiyor bunları.
Geçen annem durakta beklerken bir annenin komşusu ile konuşmasına tanık olmuş. Korkun: Çocuk birşey yapmış,(çocuk 4-5 yaşlarında belli ki çünkü anne de çok genç) kadın çocuğun kafasına bardak fırlatmış ve kafa yarılmış! Durun bekleyin bitmedi daha: Görümcesi gelmiş o da kızmış çocuğa ve aynı yere vurmuşlar yarık kafa yine kanamaya başlamış. Kanayan kafaya kolonyayı basmış gerizekalı! Komşusu ağlamadı mı çocuk diye sormuş..  ''Heee ağladı ama ağladıkça bastım kolonyayı demiş kadın. Annem çok rahatsız oldum kızacaktım ama çok cahil olduğu belliydi kadının laftan anlamayacağı beni ve kesin tersler diye sustum ama ordan kalktım dedi. Şimdi çocuğun yaşadığı travmayı ve fiziksel olarak yaşadığı acıyı düşünün. Eliniz kesilince sadece su bile değse nasıl yanar. Kolonya yarık kafaya dökülüyor hatta boca ediliyor. Çocuk ağladıkça hem haladan hem anneden dayakları yiyor. Şimdi bu çocuktan düzgün bir birey çıkması mümkün mü? Bu olay çocuğun hafızasına belleğine kazındı. Sağlıksız bir birey sağlıklı bireyler yetiştirebilir mi?
Geçenlerde İzmit'te işlenen bu cinayet haberinde gözü yaşlı baba, karısını ve gelinini para için öldüren öz yeğeni için ''benim evladım gibiydi elimde büyüdü nasıl yapar böyle bir şeyi diye'' feryat ediyordu. Yüreğim burkuldu..

Biz kadınlara toplumda çok iş düşüyor hanımlar. Öncelikle kendimizi çok iyi yetiştiricez. Çok bilinçli olmamız gerekiyor,  ileriyi görmemiz ve kendimizi  çok iyi eğitmemiz gerekiyor. Sadece evde temizlik, yemek yap, günlere gidip, pembe dizi izlemek ile yaşam geçmez! Böyle yapıp çocuğunun iç dünyasına inmezsen, O'nu anlamaz, ihtiyaçlarını belirlemez ve kişiliğin oluştuğu 0-3 yaşlarda O'nu öylesine oluruna bırakırsan, Tv'de şiddet içeren programları öncelikle babayla sen izlersen hatta evde şiddetin ta kendisi bizzat yaşanıyor ve sen de kocamdır yapar, her evlilikte böyle şeyler olur canımmm, diye sessiz kalıyorsan, oğlum erkektir ne isterse yapar, kızım sen sus! sen bilmezsin sen anlamazsınlarla kızını oğluna ezdirirsen, çocuğunla yeteri kadar ilgilenmezsen, gerekli terbiyeyi ve ailevi disiplini vermezsen, babayla olan ilişkinde çocuğun yanında hiç bir mahremiyetiniz yoksa, her şeyi konuşup yapıyorsanız...maalesef ve kısacası çocuğun kendi halinde büyüyorsa ilerde böyle sonlar kaçınılmazdır.
Hiç birimiz ne olucağımızı bilemiyoruz gelecekte ama yine de düzgün bireyler yetiştirmek elimizde.
Devletimiz bu günlerde bu konunun üstüne çok düşüyor ve bu da çok önemli bir gelişme. Medya da bu anlamda olumlu destek verdi. Sanatçılar zaten yıllardır susmuyorlar. Ama hanımlar öncelikle bizler susmayalım..
Sevgili Dünyanın En mutlu Annesi bloğundaki bu yazısında son derece bilgilendirici bir yazı paylaşmış. Şiddete uğradığınızda nerelere başvuracağınızı harika yazmış. Lütfen siz de bir şeyler yapın. Her ülkenin kanunlarında açıklar var inanın. İnanın Avrupa 'da da  buradakine benzer şekilde sistem işliyor. Ama Türkiye'de de Avrupa'da da sistem inanın işliyor yeter ki siz yetkililere sesinizi duyurun.
Medya'ya da eleştirim oldu email attım hemen. Yeter ya insanlar feyz alıyor haberlerden. Anlayın artık! Siz bu haberleri verdikçe cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Bir ara verin durun artık! Bizim medyamızda insanı galeyanı getirmeyi çok matah sanan bir zihniyet çalışıyor. Özellikle mi yapıyorlar anlayamadım! Ama bir haber çıktıktan 2 gün sonra o habere benzeyen bir başka haber çıkıyor nedense ve benim insanların feyz aldıklarına hiç şüphem yok maalesef! Oğlumuzun ve kendi ruh sağlımız için izlemiyoruz.

Bu bembeyaz karlı günde daha güzel bir konu bulmak isterdim aslında Türkmenistanlıların değimiyle 'kar için ''Nur yağıyor'' derler. Daha beyaz ve daha nurlu yazılar ile görüşmek dileğiyle..

5 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Allah onların cezasını versin şimdi gelde o çocukları deme! Lanet olsun... Kadına yapılacak en güzel şiddet; O'nu şiddetle sevmektir demiştim geçen sene ah ah keşke gerçek olsa .(

İkiz Annesi dedi ki...

Çok yazdık bu konuda hala daha yazıyoruz ve yazacağız ne yazık ki bitmiyor:((
Ve evet çok haklısın aslında her şey önce biz kadınlarda başlıyor :(

Mrsgul dedi ki...

@Stil direktörü; bizimkiler şiddetle de sevmesin Edacığım ya, allah aşkına çünkü severim de döverim de muhabbeti var ya :))

Mrsgul dedi ki...

@ikizannesi, bitmez abi biz de bu kafalar oldukça bitmeezzzz!!

Stil Direktoru dedi ki...

Hahah koptum geldim ama hala yeni yazı yok olmadı blogger hadi bakimmm