Salı, Ocak 24, 2012

Casper'ın durumu..

Sevgili kedim Casper geçen gün evimizin balkonundan aşağı düştü maalesef. Onu apar topar veterinere götürdük. İç kanaması vardı. Bilinci yerinde değildi. Bacağı kırık gibiydi. En kötüsü de damak burundan itibaren gırtlaga kadar yırtılmıştı. Durumu çok kötüydü. Veteriner Tahir bey ilk müdahaleyi yaparak Casper'ın hayatta kalmasına uğraştı. 2 gün yoğun bakımdan sonra, üst kata çıkardılar. Biraz daha iyiydi genel durumu. Pazar akşam saat 18:00 civarı ameliyat başladı. Saat 21:00 gibi ameliyatı bitti ve 23:00 gibi uyandı. Genel durumunun iyi olduğunu gelip görebileceğimizi haber verdi Tahir bey. Damağın dikimi çok başarılı olmuş, kalçayı tamamen tamir edebilmiş. Yani ameliyat tahmininden başarılı geçmiş. Pazartesi sabahtan  oğluşumu görmeye gittik. Annemle Doruk'u da götürdüm. Casper'ı görünce çığlıklar atmaya başladı Doruk, çok sevindi. Ptesi akşamı Özkan'la tekrar gittiğimizde durumunu çok iyi görmedik. Başını az kaldırıyordu, ama bizi görünce miyavladı, tanıdı ve sevindi. Gece kalbi durma noktasına gelmiş, akciğerde ödem oluşmuş, masajla hayat döndürmüşler oğluşumu :(
Bugün durumunun çok iyi olmadığını söyledi, ayrıca psikolojisinin de iyi olmadığını birimizin gelip yanında durmamız gerektiğini söyledi. Özkan hemen yanına gitti oğluşumun.
Tahir bey gerekli herşeyi yaptıklarını ancak bundan sonra ki şeyin Casper'da olduğunu söyledi. Benim oğluşum çok güçlüdür. Umuyorum ki bunu da atlatıcak. O kocaman ayrılmış damak dikildi ve iç kanamayı atlattı oğluşum, bunu da atlatsın diye Allaha dua ediyorum. Şu an da beklemekten ve dua etmekten başka yapıcak bir şeyimiz yok.

3 yorum:

İkiz Annesi dedi ki...

Üzüldüm :( Evde minik bir dostun varlığının ne denli önemli olduğunu ve ne kadar bağlanıldığını iyi bilirim bir an önce düzelir inşallah Casper:(

Unknown dedi ki...

Cok uzuldum Banu, facebooktan goruyordum yazdiklarini. Umarim duzelir. Bu arada soylemeden gecemeyegim, kedinizi evladiniz gibi benimsemeniz cok guzel.

Deli Anne dedi ki...

Geçmiş olsun.. İnşallah Casper sıkıntı çekmeden atlatır bu badireyi ve evinize katılır.