Cuma, Mart 11, 2011

cocuk dogurmus olmam blogumu birakdim anlamina gelmez!

Hayat karmakarisik gidiyor su aralar..Bebegimle birbirimize alismaya calsiyoruz. Annemin burda olmasina ragmen bazen ikimiz de zorlandigi anlar olmuyor degil. Ozkan da son derece anlayisli ve yardimci sagolsun. Esim diye demiyorum ama cok iyi bir baba olacagindan zaten hic suphem yoktu. Gercekten oldukca iyi gidiyor. Bazen bebegimin aglama krizlerinde elimden aliyor o salliyor ya da gece kalkiyor pispisliyor. Masallah diyeyim..Oldukca duyarli ve iyi bir baba benim Canim...

Bloglarin kapatilmasiyla biz sinirle gittim domain ismimi satin aldim. Ancak ben bir teknoloji ozurlu olarak bu siteye eski blogumu aktarmayi beceremedigim icin sadece ismi satin almakla kaldi hersey. Keza ugrasacak vaktim de yok. Oglan anneme de bana da kok sokturuyor masallah..

Bugun oglum 18 gunluk oldu... :))

Genel  olarak;
Dorugun gece uykusu simdilik fena degil... Aciktigini agzini sapirdatinca anliyorum ve hemen almam gerekiyor. GEce 3-4 kere kalkiyorum emziriyorum ve sepetinde sallarsam uykuya daliyor. Ama gec kalirsam agliyor ve sabaha kadar oturuyoruz.
Sadece emziriyorum. Goguslerim hala yara. Ara ara gogus kalkanini cikartip da vermek istiyorum ama acidigi icin dayanamayip tekrar takiyorum. Ne kadar daha boyle surucek bilmiyorum ama hissediyorum yakinda iyilesicekler..
Ben moses  basket denilen bebek sepetlerinden almistim. Ve cok kullanisli gercekten. Yatagimin yanina da bir besik koymustum zaten ama onu kaldirdim. Sepeti yukari cikarken cikartiyoruz yanimizda. Daha kullanisli sallamasi ve bebege ulasmasi. O yuzden almak isteyip de
ALtini gunde 6-8 kez degistiriyoruz. Yalniz ben mi beceremiyorum bilmiyorum ama altini bezlemeyi yada bezinden mi kaynaklaniyor, yandan ustu butun cis oluyor ve herseferinde tum ustu degisiyor. ALtini silerken genelde sicak su ve pamuk kullaniyorum. Ve Sudocream suruyorum mutlaka pisikte daha iyisi yok! Henuz hic pisirmedik oglumu cok sukur.
Kakasini yapmadan once cok agliyor. Gunduz genelde aksam 5 ile 10 arasi devamli kucakta ve aglayarak geciriyor. En son dun sac kurutma makinesini soguk ayarda ve dusukte calistirarak cozum buldum. O gurultude boru gibi uyudu oglum :))
Her aksam banyosunu yaptiriyorum. Aksi takdirde huysuzlugu gecmiyor.
Kakasiyle mucadele edebilmek icin Kolik cd'sini bir arkadasim tavsiye edince babama siparis verdim gelirken getiricek.

Ayrica aci elma yagi, kimyon yagi, corek otu yagi, rezene yagi ve Zinco Gaz Giderici'yi de kullaniyoruz.

Onun disinda bebegimin kilo alimi ve gelisimi gayet yerindeymis masallah.

Bugun gidip Birth Certificate'ni de aldik ve oglum resmen Ingiliz vatandasi oldu. Vatana millete hayirlis olsun :))

Oglumun son halleri de boyle efenim...





Simdilik kalin saglicakla...

7 yorum:

neval dedi ki...

minik erkek:) büyüsün de ısıralım biraz.

İkiz Annesi dedi ki...

41 kere maşallah Allah nazarlardan saklasın canım benim:)
İlk zamanlar zordur zamanla düzene girer merak etme:)
Sevgiler..

iremmiss dedi ki...

Maşallah oğluşuna zamanla herşey oturur annelik zor zanaat :)) Gazsız koliksiz bebek olmuyor ama erkek bebekler daha zorlu geçiriyorlar.

New York'tan dedi ki...

Ayy masallah , ne tatli cikmis :)

Insallah bu agalama nobetlerini cabucak atlatirsiniz, bizde de oldu cok uzun surmedi .

Mrsgul dedi ki...

@neval; tesekkurler. ben hafiften isirmaya basladim vallahi :))
@ikizannesi; amin cnm, umarim duzelir
@iremmiss:teskkurler, erkek bebeklerin zorlu atlattigini gorumcem de soyledi,
@newyork'tan;cok sagol, umarim 3 aydan sonra atlatiriz..
herkese sevgiler..

Unknown dedi ki...

Banucum benimde gogus uclarim yara olmustu bir krem aldim, adini hatirlamiyorum, yikamana bile gerek yoktu emzirmelerde o krem iyilestirdi, sonra acimadi bir daha. Simdi de damaklari acitiyor ya neyse. Yakinda disler bol bol.
Bizde alt kata sepet usttede besikle yasiyorduk. Sonra 3.ayda sepete yatmak istemedi bende kaldirdim. Kolik mi yoksa ufaklik?

Mrsgul dedi ki...

gazini masallah cok rahat cikartiyor ama kaka yapmadan once bi sancilanma olyyor. belki de kolik bilmiyorum goturucem dr'a. su an da fon makinesinin sesinde uyuyor :))