Perşembe, Şubat 10, 2011

kedilerimden neden bahsetmedim bugune kadar??

Ben hayvanlari cok severim. Kedilere ve kopeklere ilgim farklidir. Hayatimda her daim bir kedi yada bir kopek vardir. Ya sokaktan bir kopegi bahcemizde beslemisizdir yada bir kedi evlat edinmisizdir.
Universitede Pasa vardi, sonra Kopuk, daha sonra annemin su anda baktigi Fistik ve benimle halen Ingiltere'de yasayan Casper ve Carmen..
Bugun Casper ve Carmen'i anlatmak ve onlari resimlemek istedim. Cunku hala dogum yapmadigim icin canim SIKILIYOR. Gun de son derece siradan gecti. Kedilerimi de hic bloguma tasimadigimi fark ettim.
Carmen benim 28.yasgunu hediyemdi. Esim onu petshoptan almis. Eve geldigimde surprizim var sana dedi. Ben tek tas beklerken, koltugun arkasindan urkek, minik, koyu renk tuylu bir kedi yavrusu cikti. Saskindim. Ilk tepkim ''ayyy cirkin sey seni'' olmus. Sonra urkekligi gecti.

Cok da fotojeniktir kizim :))




Carmen'in  benden birsey istemesi inanilmazdir. Siz hic konusmadan bakislarinizla birilerine birsey anlatabildiniz mi? Bunu bir kedi bana neredeyse hergun yapiyor. Benden birsey istedigi zaman sadece oturup gozlerini uzerime dikiyor ve sadece bekliyor. Asla miyavlamiyor ya da Casper gibi yalakalik yapmiyor. Bekliyor ve bekliyor. Taa ki ben O'nu farkediyorum ve harekete geciyorum ozmana kadar sesi cikmiyor zavallinin.
Bu resimde benden mama istiyor :))
Kizim tepeden bakmayi ve tepelerde uyumayi sever...Akvaryumun sicacik ustu favori uyku yeridir.
.

Carmen eve geldikten birkac ay sonra Turkiye'ye gittim. Esim internetten minik  beyaz bir kedi yavrusu gosterdi. Acayip tatli biseydi. Raga muffin cinsi denilen buyuk, beyaz tuylu ve son derece ilginc bir karaktere sahip Casper. Her ne kadar Carmen bana, Casper'da Ozkan'a aitmis gibi gorunse de durum degisti, tam tersine dondu. Casper benim bebegim, Carmen de kumam oldu :))

Gece birlikte banyoda uyur bu zavalli cift. Iste boyle:

Casper, oyuncu, evimizin yaramaz cocugu. Disari cikarmaya bile kiyamiyorum. On pencereden cikmak icin turlu yalakaliklar yapar. Disari salarim yarim saat sonra Casper gel artik gec oldu derim, kostura kostura gelir..Tabii arkasindan cam kapanir. Ve her seferinde bana boyle kanar zavallim...





Casper boyle deli uyur..Yattigi yere sigmaz bi turlu..Sonunda gelir haliya upuzun uzanir..

Bebek bodysi giydirme cabam..Giydi giymesine ama yurumuyor :))





Kizim kopek Achilles'i hic ciddiye almaz. Birgun Achilles O'na ulasmak ve Onla oynamak icin bahce citlerini bile asti, yan taraf zipladi. Kizim O'na meydan okumaya devam eder...









Herkesin sordugu soru su oldu: Bebek dogunca hayvanlari ne yapicaksin?
Ne yani bunlar elma mi, armut mu ? Ne demek ne yapicam ? Hic bisey!! Pasa pasa birlikte yasiycaz insallah..
Nasil atarim..Hepsinin apayri karakteri, yeri ve sevgisi var bende. Daha bir sorumluluk sahibi oldum onlardan sonra. Hayata daha pozitif ve stressiz bakiyorum. Onlar bizim ailemizin birer ferdi...Yapamam, onlarsiz olmaz!
Herkese tavsiye ederim bir hayvan bakmasini. Cocuklu aileler korkmaniza hic gerek yok. Asilarini duzenli yaptirdiginiz takdirde hic bisey olmaz tuylerden dolayi. Sadece etrafta biraz dokuntu olur, onu da gunluk supurge yaptigniz takdirde sorun kalmaz. Hepimiz hergun yapiyoruz zaten.
Tertemizdir kediler. Insandan daha temizdir. Tek cesit beslenirler, bizler gibi herbir halti ve kimyasallari yemezler. Hergun guzelce saklayip kapattigi kakasini alirsaniz ve haftada bir kumunu yenilerseniz asla eve tuvaletini yapmaz . Gunde 2 kere mama verir ve yilda bir kere asisini yaptirirsiniz. Sizin yaninizda kivrilir yatar ve baktikca huzur duygusunun bu oldugunu hatirlarsiniz.
Tavsiye ediyorum.
Ozellikle cocuklulara. Cocugunuz erken yasta mamasini verir ve suyunu yenilerse sorumluluk duygusunu kazanir.
Ozellikle stresli yogun calisanlara..Kedilerinizle oyun oynarken sekilden sekle girmesine hayranlikla izlersiniz ve o gunun ne kadar da yogun oldugunu unutuverirsiniz bir anda..
Sonuc olarak birer hayvan alin evinize. Hayvan bakmanin zevkine varin..
Tavsiyelerim bitmez ama bu yazi burda biter..

2 yorum:

Deli Anne dedi ki...

Çok güzel kediler.. benim de ilgintir onlarla ilişkim hem çok severim hem çok korkarım ama estetiklerine bakmadan da alıkoyamam kendimi

Mrsgul dedi ki...

@delianne, tesekkurler, kediler cok ilginc hayvanlardir. bazen korkarsin hatta nefret edersin ama hayran kalmaktan da kendini alamazsin..