Cumartesi, Şubat 12, 2011

Hastane cantamda neler var?

Efendim, doguma cok az kaldigini cumle alem duydu. Ingiltere'deki doktorlarin hesabina gore ben 40 haftalik hamileyim artik bebegim de 38 haftalik. Ama annemlerin zamanindaki usule gore -son adet tarihine 7 gun koy, 3 ay geriye git- yapildiginda ise ben henuz 39 haftalik hamileyim. Yani asagi yukari dogum gunum 13-14 subat. Bu tarihten sonraki gunler icin ancak gunum gecti gecikti denilebilirmis. Annem oyle soyluyor ve artik telas yapma diye de ekliyor. Neyse..
Ben hastane cantamin icinde neler var soyle listelemek ve fotolarini eklemek istedim. Eksik veya fazlalik varsa lutfen bana yazin.


Oncelikle Yeni Annenin ihtiyaclari:

1-Hastane Cantam (Diane Von Furstanberg Studio TK Max'tan)

2-Hamilelik Dosyam

3-Hamilelik Taclarim ve kupem: (kurdele seklinde olan tac ve kupeler Accesorize, diger taclar Matalan'dan)

4-Makyaj malzemeleri: Terracota allik Guerlian, Maskara Chanel, Uygulama fircasi..

5-Parfum: Daha agiri yok muydu? Angel Thierry Mugler..
Duzeltemiyorum yandan bakin uzgunum :(
6-Terlik: Birkenstock

7- Dogum sonrasi Pedi

8-1 takim pijama ve gecelik

9-2 tane yedek kulot (mother care), 2 tane corap, 1 emzirme sutyeni (mother care), hastane cikisi icin esofman takim (Benetton)

10- Cikolatalar :))

11- Kisisel bakim malzemeleri: Islak mendiller, kolonya, sac fircasi, dis fircasi, dis macunu, el sabunu, agiz gargarasi..

Bu cantaya bir de elektrikli gogus pompasi koyulucak ama kararsiz kaldim. Ne yapsam?

Ve unutmadan, gogus uclari icin krem..Ben simdiden uygulamaya basladigim icin yatak basimda duruyor..

Simdi bebisimin ihtiyaclari:
1- Ebeye verilecek olanlar: Battaniye (annemin el emegi), havlu, 2 tane yeni dogan bebek bezi, 1 tane zibin (H&M organik), 1 tane tulum, 1 adet corap, 1 adet sapka, 1 tk eldiven (hepsi mothercare'den)


2- Bebisin yedek kiyafetleri: Battaniye, havlu, 2 adet mendil, 2 takim tulum, yedek bezler, yedek islak mendiller, hastane cikisi icin tulum, sapka, eldiven ve astronot tulum ( hepsi mother care)


3-Burun temizlemek icin alet (summer), 1 cift yenidogan emzik (tommy tippy), Pisik kremi (sudocream)..

4-Ilk fotograflari icin annemin ordugu elf sapka, kulot ve papyon takimi :)) Bunlarin yapilisini annem detayli olarak burda yazdi..Lutfen okuyun..

Yukarida da soyledigim gibi, benim eksiklerim yada gereksiz koyduklarim olabilir. Lutfen benim icin fikirlerinizi yazin..
Simdiden tesekkurler...

7 yorum:

New York'tan dedi ki...

Ay ayy Masallah anne her seyi dusunmus, burada bebeklere hastanede hic bir sey giydirilmiyor, corap dahil hastanenin verdigi zibin gini bir sey var ustlerinde sadece,ben sadece hastane cikisi almistim, seninkilere ilave be lip balm d almistim dogum sirasinda dudaklarin catlayabiliyor benim ikisinde de olmustu, faydasini gordum, belki usursen dogum sonrasi icin sal veya sabahlik olabilir belki yazmisindir ama gozumden kacmis olabilir, gogus pompasini ben evde kullanmistim, cunku hemen sut gelmiyor, ASmerika'da hastanede iki gun kaliyorsun normal dogumsa benim ikisindede 3 gun sonra sutum geldi ilk gelen sari sutu saymiyorum , o zaman ihtiyac duydum pompaya ama sen al yanina yinede nasil olsa cantanda duracak :)

Az kalmis artik, sana tavsiyem bol yuruyus yap, ben dogum lekem geldikten sonra basladim yurumeye sancilarim sIklasana kadar yuruyus yaptim bir de su ictim,buyuk oglumun dr soylemisti, ikisindede yaklasik 8 cantim aciklikla hastaneye gittim :)

Hayirli dogumlar dilerim simdiden :)

Mrsgul dedi ki...

@newyork'tan; hergun 2-4 saat arasi disarida yuruyus yapiyorum: Magaza geziyorum yada parka gidiyoruz annemle..Lipbalm iyi fikir..
sabahligi tamamen unuttum ..cok tesekkurler!!
guzel dileklerin icin tesekkurler..

Unknown dedi ki...

kiz onlar ne oyleee :)) Bende seyma'ya katiliyorum, burada da hastanede kaldigimiz sure boyunca bebege kendi getirdiklerimizi giydiremiyoruz, herseyi onlar veriyor beze kadar. Bence burun seyini filan almana bile gerek yok. Yani ben hic ihtiyac duymadim. Bizim burada elektrikli pompada var. Hastahane veriyor. Makyaj takimini bile koymussun. Helal dedim :) Ben berbat bir haldeydim. Valla epiduralin etkisi gectikten sonra k. acisindan tipimi dusunememisdim. :))

neval dedi ki...

Allah kolaylık versin,herşeyiniz hazır.geriye kucağınıza almak kalmış.

Mrsgul dedi ki...

@taze anne, bizim hukumet koalisyon hukumeti elleri cok SIKI hicbisey vermiyorlar hastanede :)) burun seyini cikaricam bana da gereksiz geldi.ben de yapamiycam da, bakma ozendim iste :))
@neval,insallah..

kpsszede dedi ki...

Fazlasıyla tamam gibi görünüyor.Allah kolay bir doğum nasip eder inşallah ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

Mrsgul dedi ki...

@perimasalim, amin insallah..