Çarşamba, Şubat 16, 2011

Dogum oncesi son durumlar ve Hurrem'in ciglik cigliga dogumu ...

Malum hala dogum yapmadim. Bu durum aile icinde artik espri konusu olmaya basladi.

Espri 1: Ozkan ''Bizim sehzademiz ne zaman gelicek?''
Espri 2: Ozkan ''Banu Sultan dogur da ben de seni Haseki Sultan yapayim''
Espri 3: Ozkan ''Heyecan Doruk'ta'' -Oglumuzun adini Doruk Dogan koymaya karar vermistik de :))
Espri 4 : Annem ''Bizim sehzademiz biraz nazli olucak galiba, gelmiyor''

Ayin 20'sinde hastanenin yollari gozukuyor bize. Ve tabii en istemedigim sey olan suni sanci, su patlatma vs...

Ebenin elime tutusturdugu kagitta yazanlari okumak istememistim. Oglumun odasina gittim ve nefes aldim cesaret icin ve okudum. Genel olarak dogumun nasil bir sey oldugunu yaziyor ama tabii o kitaplarda okudugum gibi kibarca ve yumusatilmis ifadeden eser yok. Gayet soguk Ingiliz saglik bakanliginin ciddi tavrini rahatca gorebilirdiniz ve hastanede basima neler gelebilecegi bir anda gozumun onunden soooyle bi gecti. Buz gibi oldum.

Seceneklerimiz varmis goyaaa. Bu secenekleri o an gorevdeki ebeyle ve doktorumuzla tartisabilirmisiz. poh poh poh... Neyi tartisicagim ki? O anda orada gorev yapan ebe insallah bir onceki gece kocasiyla yada erkek arkdasiyla kavga etmemistir ya da cocugunun bakicisiyla bi sorun yasamiyordur diye dua ediyorum.

Asagiya indim. Muhtesem Yuzyil dizisi baslamisti. Sahneler gecti.... ve geldi Hurrem'in dogum yapma sahnesi. Once bir bardak su istedi. Yanmis taze. Daha sonra koridorda birden bire ciyaklamaya basladi. Birileri bogazini SIKIYOR sandim once. Sonra dogum basladi. Aptalca bir kurgu, birbirinden kopuk sahneler..Yataga tasinan 9 aylik hamile bir kadin ve aman allahim o da ne? O nasil bir bagirtidir oyle. Gerci Hurrem tazesinden de baska bir sey beklenemez. O kadar cirkef ki hatun, O'nun gibi cirlaktan ancak oyyle bir dogum beklenir.
Peki ben 40 hafta 3 gunluk ve hala dogum yapmamis hamile bir kadin, niye izledim ki o sahneyi. Bir de en buyuk korkularimdan kordon dolanmasi koymuslar dogumun sonuna. Tabii cocuktan da ses yok. Gozlerim doldu. Dondum kaldim! Ben ki hic bir dizi de yada filmde aglamam -Babam ve Oglum'un O meshur sahnesi de dahil- cunku bilirim bunlarin hepsinin kurgu olduklarini. Gozlerim yasardi, moralim cok bozuldu. Izlemez olaydim. Suratim asildi. Tuvalete gittim. Bilgisayarin basina oturdugumda sevgili Blogcu Anne'de benimle ayni dusunmus ki facebook'a aynen asagidaki gibi yazmis:

 ''Blogcu Anne
Acaba Hürrem'in doğum sahnesiyle kaç kişi daha normal doğumdan vazgeçti bu akşam?
3 saat önce ·  · 

2 yorum:

Mutlulukla Okuyun dedi ki...

Bekara karı boşamak kolay derler...
Umarım kolay bir doğum yaşarsınız :)

Unknown dedi ki...

Hahaa :)) dun aksam bende haseki tavirlarimlaydim :)) Ya okurken cok guldum cunku bende bloga bunlari yazdim :) Biz izlerken vahapa ayy dedim, kari birde hala cocuk yapacam diyor. Ben 5 saatlik suni sanci sonunda asla cocuk yapmam diyip epidural verene bir suru dua etmisdim. Eskiler nasil dogurmus beaaa. Epiduralsiz aslaaa. Ama ben dogum odasindayken, yandaki odadan cok berbat cigliklar geliyordu. Kadin epidural almamis. Cok korkmusdum. Sozde dogum anina kadar bende epidural almayacagim diyordum. Heheyytt nerdeee...