Pazartesi, Şubat 07, 2011

40.hafta...

40.haftaya girdim bugun itibariyle. Bebisten hala ses yok.
Ebeyle randevumuz vardi bugun. Dogum yapmazsan gel demisti. Yapmadim gittim. Benimle ayni gunlerde randevulari olan 2 kadin daha vardi. Onlar yoktu. Demek ki dogum yapmislar. Off kiskandim galiba. Durustum ne yapayim? Ben de dogurmak istiyorum artik.
Bebek kanala girmis. Kalp atislari, pozisyonu ve hareketleri gayet iyi dedi. Bu hafta sonuna kadar gelir gibi gorunuyor dedi. Kendini iyice simart dedi, sonra pek vaktin olmaz dedi. Annem zaten simartmadan sorumlu bakan. Sadece beni degil, Ozkan'i, Carmen'i, Casper'i ve Achilles'i de simartiyor. Hepimize yetismeye calisiyor. Canim benim..
Eger bebek haftasonu da gelmezse, 14 Subatta tekrar ebenin yanina gidicem ve beni hastaneye yonlendiricek. Ve korktugum sey olan suni sanciyi vericekler bana. Helll !!
Insallah gerek kalmaz. Bebisim annesine bir kiyak gecer ve zamaninda kendi kendine gelir.
Hayirlisi....
Ilginctir ki, bana bir enerji geldi, sormayin. Sanki bebek benim bir parcammis, O'nunla dogmusum,  O eskiden beri hep benleymis gibi. Vucudum kabullendi. Artik agirlik hissetmiyorum.
Dogum yakin olsaydi bir agirlik hissetmez miydim?
Yok yok, bu doguma en az 10 gun var! 9 ay 15 gunluk olucak benim oglum, aynen benim gibi :))
Artik ogluma kavusmak istiyorum. Cok asiri sabirsizlaniyorum coook. Duramiyorum.
Bugun 2 saat yurudum. Ozkan izin verseydi pazara gidicektim yuruyerek. Gidip-gelmek toplam 1.5 saat suruyor. Ama izni kopartamadik ''arabanla git, orda gezersin, bir de donus perisan olursun'' dedi. Ok canim dedim. Ben kocamin sozunu dinlerim. Gitmedik.
Ama onun yerine Ikea'ya gittik. 2 saat kadar gezdik. Donuste daha da bir hizli yurudum. Enerjim artti diyorum. Annem abartma diyor.
Ben internetten arastirmaya basladim bile. Acaba labour'u dogal bir sekilde baslatmanin bir yolu varmi diye. en ilginci Hint yagi (castor oil) ile ilgili verilen bilgiler.Orijinal yaziyi Burdan okuyabilirsiniz.
Turkce Google'da arama yaptirdim sacma sapan seyler cikti: Cilt bakimi, kas uzatmak icin vs..Turkiye'de nedense boyle seylere ilgi duymuyorlar. Doktorlar sadece sezeryanla kesmeyi biliyor. Neyse..
Ben bu arada 34. haftadan beri Raspberry leaf tea iciyorum,  ananas ve aci yiyorum ve sicak kuvette yatiyorum hergun... Bir de ustune yuruyus yapiyorum. Insallah gelir artik oglusumuz.

Bu arada asagidaki gibi kocaman gorunuyorum. Fotograf telefonla cekildi..


Ne kadar buyudugume kendim de inanamiyorum..                                                              

Ustumdekiler:
-Jean gomlek: Newlook eski sezon
-Askili top: H&M 2010 kis sezonu
-Kolye: Accesorizes eski sezon
-Leggies (tayt): Marks&Spencer
-Kirmizi nazar boncuklu kabala bilekligi: Camden Town pazari

11 yorum:

kucuktirtil dedi ki...

Hamileligin ilk baslarinda "ayy benim karnim cok kucuk" diyordun. Al sana koca karin iste:)

kucuktirtil dedi ki...

ayaklarini tuzlu suya koy

Unknown dedi ki...

canim ya senin galiba boyun uzun ondan olabilir benim karnim daha buyuk gorunuyordu.
Birde ben diyorum ama herkes bana guluyor dogumu erken baslatmanin en guzel yolu ilskiye girmek, valla inan benim 2 hafta erken geldi. Hemde o gun suyum patladi. Hatta ben hastanede demedim utandim ama hemsireler cok ilginc su sancidan once gelmis dediler :))) Suni sanci verdiler :((

Bence de kendin cok zorlama bebis gelince o seni coookk zorlar inan bana :)

Mrsgul dedi ki...

@taze anne, ayy sorma sekerim, ozkana bu aksam bayagi bi baski yaptim carsambaya kadar zamanin var. bebek geldi geldi, gelmedi mercimegi firina vericez ona gore dedim :)) suni sanci istemiyorum, dedim. bakalim ne olucak? ustu kapali anlatirim artik siz anlarsiniz :))

Mrsgul dedi ki...

@kucuktirtil, ayy sorma canim yaa su karin buyumedi buyumedi simdi kocaman..tuzlu suyu unutmustum yapicammm..xx

dilek dedi ki...

BANU'CUĞUM SANIRIM ARTIK KEKİK ÇAYI İÇMENİN TAM ZAMANI:) ANLATMIŞTIM YA; BEN SEVDİĞİM İÇİN İÇİYORDUM DA 32 HAFTALIKKEN ZEYNEP DOĞMAYA KALKMIŞTI...SENİN ŞU ANKİ DURUMUN İÇİN MUHTEŞEM BİR İÇECEK VE MUHTEŞEM BİR ZAMANLAMA..

Mrsgul dedi ki...

@Dilek ablacim, evet icsem iyi olucak. Ebe bu haftasonuna kadar gelmez ise 14 subata tekrar randevu ayarladi. Cok moralim bozuldu yaaa :( Suni sanciyi hic istemiyorum, hersey kendiliginden gelissin istiyorum..

SEDA KAVAKLLI dedi ki...

KOKOŞŞŞŞŞ çok güzel bu fotolar ben çok beğendim.Son günlerin nasılsa birdaha istesen de karnın o kadar büyük olamaz tadını çıkart ben öyle yapıyorum :D

Mrsgul dedi ki...

@sedaammm, kokoslukta sen 1.sin ben 2. :)) cok sagol canim. bir de sen de koysaydin 14 subattan once gebe gebe fotograflarini bloguna da gizlemeseydin de, biz de bi goreseydik..baski yapicam. 14 subata az kaldi..ekleeeee fotolariiiiii...
optum..

sesiber dedi ki...

Ne güzel ve anlamlı bir görüntü. Çok şekersiniz. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin. Ziyaretiniz için çok teşekkkürler:)
Sevgiler

Mrsgul dedi ki...

@sesiber; ne demek efendim, guzel dilekleriniz icin cok tesekkur ederim. senin blogun harika her zman takip edicem..