Pazar, Şubat 27, 2011

Doruk Dogan'in dogumu..

18.02.2011

12:00- Nisan geldi...

Bana da bir enerji. Yurumeye de iste o dakika basladim uzun dogumum boyunca. Hic oturmadim bir daha da. Su an bile oturmakta zorluk cekiyorum :))
Sancilar ufak ufak yoklamaya basladi. Holland and Barrets'a kadar yuruyup kramplari guclendirici etkisini bildigim, evde de son paketi actigim ahududu yapragi cayindan almaya gittim. Aslinda maksat sevgili arkadasim Seyma'nin tavsiyesine uymak ve uzun bir yuruyus yapmak ve doguma yardimci olmasi. Bu arada saf hindistan cevizi suyu da aldim ki dogum esnasinda enerji verdigini okumustum bir yerde. Dukkanin onunden gecerken Ozkan'a da el salladim, hizimi  almisken durmadan yuruduk eve yollandik.

Aksam oldugunda kramplar sertlesmeye ve 5-7 dakikada bir gelmeye basladi. Tamam geliyordu artik oglum. Pazar gunu suni sanciya gerek kalmayacakti galiba, sukurler olsun du :))

19.02.2011

07:30- Ozkan ise gidiyor ve ben de sancilar icindeyim..

Sancilar icindeyim allahim. Kramp diyemiyorum artik. Resmen sanci. Cok fena.. Karnima aynadan bakiyorum da sekli hic degismedi. Biraz asagiya inmesi gerekmiyor muydu? Bebek hala solda yukarda yatiyor oylece.

Ebeyi aradim. Kuveti doldur icine otur ve yuruyusler yap dedi. Bu arada bekle suyun gelicektir muhtemelen dedi. Umitle suyumun gelmesini bekliyorum.

18:00

Kuvette gecen 12 saatin sonunda annem ve Ozkan'in israrlariyla hastaneye gidiyoruz. Sancilar 5 dakikada bir geliyor.

20:00

Hastaneden sok icerisinde ayriliyorum. Okadar sanci ve harekete, icilen turlu ota ragmen sadece yarim santim acilmisim. 3 cm olmadan hastaneye yatamazmisim eve gonderildim. En az 6 saat sonra tekrar gidicem.

20.02.2011- Bebegim gel artikkkk....

Kuvette oturuyorum hala. Ellerim ve ayaklarim  artik burustu, porsudu hissizlesti. Kuvetten SIKILINCA da evin icinde asagi yukari inip cikip dort donuyorum. Kramp geldiginde bagiriyorum. Ev sakinleri de bu hallerime alistilar galiba. :)) gerci yapilacak bir sey yok seyretmekten baska.

Uyku durumum mu: UYKUSUZUM... kac saat oldu bilemiyorum. En son nisan gelmeden 2 saat once uyanmistim..

20.02.2010

08:00- Hastaneye yatisimin yapilmasi gerekmiyormuy du?

Sabah gel, demislerdi. Ben sancilara ragmen gulumsuyorum nasilsa artik acilma yeterlidir ve suni muni sancilar guclendirilirse ben bugece sabaha karsi dogumu gerceklestiririm diyorum.

Aman allahim SOK! Sadece yarim santim daha acilmisim. Toplam da 1 cm!

Eve gonderildim tekrar. Dayanamiyorum. Ama ypilcak birsey yok. Oyalanmam lazim.

Yatak odasindaki dolabimin icini duzelttim. Bloga post yazdim...Arada bulasik makinesine 1-2 parca tabak koyuyorum. Dayanamiyorum...

Uykusuzum...Ayaklarimin alti gezmektek patlamis. Annem ve OZkan donusumlu olarak ovuyorlar. Esra da basimda. Sadece agliyor. Baska yapacagi birsey yok.

Annem dayanamadi: Arayin su hastaneyi yeter!

Aksam ustu saat kac bilmiyorum ben saat kavramini unuttum artik. Tekrar hastaneye yollandik. 45 dk bekledik icerdekilerin cikmasini. Acildeyiz bu arada! Allah belani versin NHS   ( ingiliz saglik kurumu) diyorum baska bisey demiyorum!

Inanilmaz tekrar yarim santim daha acilmis. Toplamda 1.5 cm. Artik donemem eve diyorum, kizip bagirip cagiriyoruz. Odami gosterdiler.

Macera basliyor....

Doktorlar 41+1 haftlalik bebegimin pozisyonunu gorunce bu dogum biraz uzun surucek bekliycez diyor. Ben suni sanci verin 2 gun oldu acilma olmuyor, sancilar yeterli degil belli ki diyorum. Bekleyelim diyorlar. Allahim cildirmamak elde degil.

Benim maraton devam ediyor. HAstane koridorlarini arsinlamaya devam ediyorum. Ebeler ve doktorlar adimi walker takti. Yuruyen anlaminda. Bir tek ben yuruyorum herkes yatiyor. Uyku yok!

Yeter artik. Pain relief istiyorum. Sonunda bana mempthin yaptilar. Kafayi bulmaya basladim galiba. Uyumam gerekiyormus itme zamaninda enerjiye ihtiyacim olucakmis. Peki ne zman gelicek bu itme zmani??

Gece yarisini gecti  saatler.

Suyum hala gelmedi. Manuel- :)) olarak patlatti ebe Marry. Esra ve Ozkan beni tutmaya calisiyorlardi. Ilk defa gazi orada aldim. Gercekten acayip oluyorsun, Marry beni -oyarken neredeyse hic birsey hissetmedim.  Ama cok zordu. Esra disari ciktiginda dusecekmis neredeyse. Benim icin o kadar da kotu degildi. Ozkan da fena oldu.

Bu arada sadece 3 cm acilma var. Doktorlar endiselenmye basladi. Bebege stres testi uyguladilar. Bebegimin kafasina cizik atip kan aldilar. Kalp atislarini duyuyorum nasilda hizli carpiyor yavrumun. Cok uzulyorum hala..

Artik epudrale karar verildi. Ve suni sanci verilmeye baslandi. Acilma 7 cm kadar olmus. Doktor az kaldi dedi. Ben de ilk defa uyuyabilicem. Doktorlarin hocasi geldi zenci, 1 saat kadar sanciyi gec verdikleri icin maalesef artik normal dogum olma sansi yok ve hic hosuna gitmedi bu durum. Eger gecikmeseydiniz 1 saat kadarcik bebegi normal alirdik dedi. Ne demek ya!!

7 saat kadar gecti acilma ayni 7 cm. Degisen birsey yok. Doktorlarin ve Ozkan'in endisesi artarak devam ediyor. Bu dogum niye gerceklesmiyor hala. Ben uyuyorum. Bana ne olucaksa, olucak artik. Umurumda degil.

21.02.2011- Bebegimin dogumu..

Sabah 08:30 gibi ameliyathane hazir olucakmis. Epudrali arttirdilar. Karnim hissiz, bacaklarim uyusuk. Baktim Ozkan benden once giymis ameliyathane kiyafetlerini. Sasirdim. Ben dogum esnasinda cikarim diyen adam benim yatagimin onune gecmis, hazir ve nazir olarak yatagi cekip amelliyathanenin kapilarini aciyor. Iceriyi anlatmaya gerek yok. Buz gibi ve parlak. Beni yataga gecirdiler. Ne olacagini anlattilar.

Ameliyat kismi:

Ben kendimi cesur sanardim. Resmen zangir zangir titriyorum. Daha once bircok kez ameliyat gecirmis olsam bile hic bu kadar korkmamistim. Titremeye engel olamiyorum. OZkan elimi SIKI SIKI tutuyor. Benimle konusuyor. ALlahim ne sansliyim diye dusundum. Sevgilim, kocam, Ozkanim basimda bana destek oluyor. Allahim sukurler olsun diyorum. Bu arada bildigim 3 tane dua var. Sadece onlari okuyorum. Cok korktum ne yapayim??
Basimdaki Doktor uzun boylu, guler yuzlu bir Hintliydi. Hersey iyi gidiyor dedi. Bir ara bebegi aldiklarini hissettim. Cok buyuk bir cekme hareketi hissettim. Icimden buyukce bir kutle cekip cikarildi. Bu his cok degisikti tarifi imkansiz. Benim blogcu dilim yetmez yani. Bebegimin sesini duydum. Ozkan'in yuzu degisti,aydinlandi. Git bebegimin yanina yalniz kalmasin dedim. Merak etme giydiriyorlar, sicak sobanin altina koydular. Yaninda 3 kisi var diyor. Ama ben aglamaya basladim, git bebegim yalniz kaldi diye. Bir ara gozlerim kaymaya, kalp atislarim hizlanmaya basladi. Nefes almakta gucluk cekiyordum. Neler oluyor? Biseyler ters gidiyor dedim Ozkan'a. Hayir dedi. Iyi olucak hersey. Birisi ''blood pressure is downnn'' ''nabiz dusuyor'' dedi sessizce. Ben o an kendimi kaybettigimi ve yuzume bir oksijen maskesi takildigini hissettim. Ozkan'a dedim ki ''eger bana birsey olursa bebegimi anneme ver olur mu/'' sacmalama diye kizdi kocacim.
Hani kirsalda falan dogumda kadinlar olur de hadi canim hala dogumda insan mi olurmus? diye soylerdik, evet ben de az daha oluyordum. 2 litre kan kaybetmisim, durdurmakta cok zorlanmislar. Benim hayatimi kurtaran ayni zenci tekrar devreye girmese belki de bebegimi suan da.......

Tek dusuncesi insanin bebegine ne olucagi. Ben sadece onu dusundum. Ameliyat tam saat surdu. Ameliyathaneden cikmadan Dorugu once babasina sonra da bana verdiler. Biz dogumu kameraya alicaktik ama bu durumda pek mumkun olmadi.
Oglumu kucagima aldigimdaki duygularimin tarifi imkansiz. Anlatamam...
Sadece hala gozlerim yasariyor anlayin iste.
Ve yillar gecse de hep gozlerim yasaricak. Hayatimdaki en, ama en guzel, en tarifsiz, en mutlu anim, bebegimle ilk tanisdigim andi.

Disaridakiler icin beklemek cok daha zordu. Cunku benden oncekiler 15-20 dakikada cikmis, benimki uzun surunce kardesim delirmis. Tutamiyorlarmis :)) Cabbar kardesim benim..

Disari ciktigimizda bebegim kucagimdaydi annemle kardesim zipliyordu, agliyorlardi. Odaya gectik. Hemen emzirmeye calistim. Gogsumu nasil da emiyordu.

Canim benim, cigerim benim...Ben senin bu kadar guzel oldugunu bilseydim, 9 ay boyunca seni daha da cok severdim, seninle daha cok konusurdum. Daha cok muzik dinletirdim. Ayy canim oglum benim baktikca icim eriyor..

Bebegim 21 Subat 2011 saat 9:26'da North Middlesex Hospital'da 3265 gr ( 7pounds 11 onz), 52 cm ve gayet saglikli olarak C-section (sezeryan ile)'da dunyaya geldi.

Soranlara, merak edip de guzel dileklerini yollayan herkese cok tesekkur ederim. Teyzeleri bebisim ve ben gayet iyiyiz.

Benim sezeryan gibi bir dusuncem hic olmamisti, hep normal yaparim diye kendimi hazirlamistim. Ama vucudum maalesef o harmonide calismadi. Tabii sezeryan sonrasi da ayri bir sikinti. Yani bilincli olarak normal dogumdan korkup da sezeryan ile dogum yapanlara akil sir erdirmek mumku degil. Hanimlar doktorlarin tuzegina dusmeyin lutfen direnin sonuna kadar ve normal dogumda benim ki gibi sorunlar yasanmaz ise lutfen sezeryan tercih! etmeyin.
Dikislerim var. COk agridilar ve dogumdan daha fazla ameliyat sonrasi agrisi cektim ve 3 gun sutum gelmedi. Cocugumu besleyemedim ve bebek sariligi vardi. Logusaliigin verdi sinirle ve stres ile mecburen mama vermek zorunda kaldim. Ama gogsumun yaralarina ve sutumun 1 damla gelmesine ragmen bebegime gogsumu verdim.
Aglaya aglaya emzirdim. Ama inadimin da karsiligini aldim. Simdi sutum var allaha cok sukur. Biberona da sonsuza dek elveda :)) Bebegimin de sariligi falan kalmadi cok sukur.

24.02.2011-Hasteneden taburcu olma vakti geldi.

Aksam saat 20:00 gibi eve geldik. Bebegim eve ne kadar da yakisti. Komsularimiz Amerikali olan Leicster'da el salliyor. Ertesi gun karisi Donna kesin gelir ziyarete. Oyle de oldu...

Bebegimle birbirimize uyum saglamaya calisiyoruz. O henuz cok kucuk oldugu icin daha cok emip, uyumakla vaktini geciriyor. Tabii uykulari da duzensiz simdilik. Ama onemli degil mutlaka duzene girecektir. Nedense cok endiseli degilim bu uykusuzluk durumlariyla ilgili. Gorucez..

Resimleri paylasmak isitiyorum..

Kuvette otururken casper bana hep destek oldu..

ilk tanisma ani..

Midwife'imiz(ebemiz) JOY ..

Dr. Sabrina O' Dwyer da izin isteyip oglumu kucakladi..

Evdeki ilk sabahi..

teyzesinin cicegi..bayildikkk

Oglusum ve ben..zombiye donmusum aman allahim :))

sevgiyle kalin..











Cuma, Şubat 25, 2011

Oglum Doruk Dogan 21 Subat saat 09:26'da dogdu..

Oglum Doruk Dogan 21 Subat saat 09:26'da dogdu. Hastaneden ancak 24'unde cikabildik ve aksam 20:00'de evimize geldik...Hersey yolunda cok sukur. Detaylari yeni bir yaziyla ve fotograflarimizla yayinliycam.

Beni hic tanimadiginiz halde benden dua ve desteklerini esirgemeyen siz blogcu arkadaslarima sonsuz tesekkur ederim.
Iyi ki acmisim bu blogu ve iyi ki varsiniz..

Sevgilerimle..

Pazar, Şubat 20, 2011

dogum basladi..

Dogum bugun saat 12:00 itibari ile basladi. Bu satirlari iki sanci arasinda yaziyorum sadece 3 dakikam var.
Kisa bir sure icin ara vericem ve hayirlisi ile hastane donusu herseyi detaylari ile anlatirim insallah..

Hepiniz sevgiyle kalin ve dualarinizi eksik etmeyin lutfen..

Banu.xx

Cumartesi, Şubat 19, 2011

Bos gecen Cuma gunu ve 2 tarif...

Bugun aslinda hic bir sey yazmiycagim diye karar almistim. Sadece diger bloglari okuyup, bol ve uzun yorumlar yapicam herkese. Beni tanisin tanimasin blogumdan, bolca yazicam digerlerine, demistim. Ama yine dayanamadim. Blog beni cekti, gondermeli dedim bir post.

Bugun ne SIKICI bir gundu allahim. Oglen 1 gibi ancak kendime gelebildim. Agirim artik iyice agirlastim. Her manada (su sapkalari kaldirmakla ne aptalca bir is yaptilar yarabbi!!). Hareketlerim, vucudum, uykum, tuvalete gidislerim, dusunmem ve konusmam bile agirlasti. Ellerim ve ayaklarim dun gece saat 04:30'a kadar oturdugum icin hala sis. Davul gibi olmuslar, bi turlu kendine gelemediler.

Benim icin bombos bir gundu demistim ama annem cok yoruldu bugun. Kendisine hadi hamur yapalim dedim, o kadar yorgunluga ragmen bana hayir demedi yahu. Sasirdim. Allahim masallah, enerjisine hayranim. Allah O'nu basimdan eksik etmesin. O'nun yasina geldigimde, O'nun yarisi kadar enerjik olurmuyum acaba?

Aksam ustu yuruyuse ciktik yine. Kiyafet kombinim cok iyi olmus anneme gore, paylasicaktim ama makyaj yapmadim, sadece kirmizi rujumu surup ciktigim. Ve o sis suratla  fotograf vermek istemedim.

Evet gelelim tarife. Tarif Dilek Ablaya ait.

Buyrun efenimm:

HASHASLI TAVA BOREGI:






Hashasli ic icin:
100 gr kadar Hashas
150 gr ceviz ici, 2 yemek kasigi toz seker

Hamur icin:
aldigi kadar un ( 1 kg'ya yakin gidiyor)
                                                        (Dikkat! Biz iki tarifi bu kadar undan yaptik!!)
1 paket instant maya
1 seker kasigi tuz
goz karari su
Kizartmak icin ve acmak icin zeytin yagi..

Yapilisi:
Unu eliyoruz. Icine tuz, maya ve suyu dokerek kivami yumusak olan bir hamur elde ediyoruz. Aslinda bir  nevi ekmek hamuru yapiyoruz. Istenirse firinlardan hazir ekmek hamuru ile de yapilabilir. Daha sonra hamurun ustunu bir bez ile kapatip ilik bir yerde en az 30 dk kadar bekletip mayalanmasini sagliyoruz. Daha sonra hamurdan avucumuzla SIKIP limon buyuklugunde parcalar kopariyoruz. Zeytinyagi serperek yuvarlak fincan altligi buyuklugunde acip, icten 1 yemek kasigi kadar koyup yayiyoruz. Bu arada, tavanin altini yakiyoruz, kisik ateste az bir zeytinyagi dokup, kizdirmaya birakiyoruz.  Ici koyduktan sonra hamuru rulo yapip, aynen acma yapar gibi sariyoruz ve uclarini birbiriyle birlestirip uzerinden merdane ile gecip yassilastiriyoruz. Cok ince degil cok da kalin olmayacak sekle gelince kizmis tavada her iki tarafini da kizartiyoruz. Aynen lokma kizartir gibi hazir olan parcayi tavaya atmak suretiyle pisiriyorsunuz. Yaklasik bir borcam kadar borek cikiyor.
Bereketli yani :)) Cok da leziz oluyor.

Afiyet olsun..


Zeytinli Ekmek:


Zeytinli olan tarif Annem'e ait.


Zeytinli ic icin:
250 gr kadar siyah cekirdegi cikarilmis zeytin 
Salca, kekik, zeytin yagi, istege bali diger baharatlar...
Ustune surmek icin 1 yumurtanin sarisi.

Hamuru yukaridaki tarifle ayni sekilde hazirlaniyor. Yalniz zeytinli oldugu icin firinda pisiriliyor.  

Hamuru hazirladiktan sonra hamur 2 parcaya bolunuyor. Yine zeytinyagi ile yuvarlak yemek tabagi kadar acip, icine zeytinli ici yayiyoruz. Ve rulo yapiyoruz. Firin tepsisine uzunlamasina yerlestirip ustune yumurta sarisini surup onceden isitilmis 180 derecelik firinda 20-25 dk kadar pisiriyoruz. Pistikten sonra biraz ilinmasi bekleyip, dilimleyerek servis edilir.

Afiyet olsun..








Perşembe, Şubat 17, 2011

Carsi - Pazar kombinim...

Matalan'a gidip 2 kere odemek zorunda kaldigim yelegi duzelttirecegimi burda anlatmistim. Bugun gittim ve herhangi bi sorun cikarmadilar. Ama ispat edebilmek icin dun aldiklarimin hepsini oraya kadar tasimak zorunda kaldik. Allahtan annem yanimda..

Neyse ki bugun hava cok guzeldi. Artik Londra'da kis bitti cunku oldukca ilik ve yari gunesli bir hava vardi.

Tum agaclarda dallar filizlenmeye baslamis ve toprak uyanmaya baslamisti belli ki..

Fotograflar telefonla cekildi, benim Canon yanimda devamli tasinamayacak kadar agir maalesef.


Bugunku kombinim dun aldiklarimin bazisindan olusuyor:


Tepeden tirnaga:
Gozlukler: Ray-Ban
Kupeler: Primark
Fular: Camden Market'teki bir stall'dan alindi.
Mont: Primark
Beyaz gomlek: H&M
Kolyeler: gemici cipasi seklinde olan: Primark
Boncuklu olan: Accesorizes
Canta: River Island
Lacivert Leggies: Primark




Canim Annem benim..xxx




Carmenin de disi oldugu nasil da belli degil mi? Alisveris posetleriyle yakinen ilgileniyor:

Icine girip oturuyor :))














Bir baska postta gorusmek uzere..

Dogum oncesi kendimi simarttim...

Ben kendimi simartmaya doymayan bir sevgi arsiziyim. Kac gundur evden cikmadik. Bugun indirimleri bi gezelim dedik annemle. Primark ve Matalan'a gittik.

Sozu fazla uzatmadan resimlere gecicem.

Once Primark cicilerimi resimledim.

Buyrun efenimmm:

Primark:

Bu ceket %70 indirimdeydi sadece £10' a aldigima inanirmisiniz.
Bu cantaya bayildim son derece trendy. Kombinasyonlarimi cekmek icin sabirsizlaniyorum.

Canta ve kemer yeni sezona ait ama yine de cok uygun fiyatlilar.


Hem cok guzel hem de cok fotojenik bir canta..


Lacivert ayakkabilar cok SIK ve bir okadar da rahatlar..



Daha once aldigim mint rengi takilarimla cok iyi kombin olucaklar.


Biraz garip cikmis ama lacivert bir leggies(tayt) sonucta :))



Boots:

Primark sonrasi Boots'ta aldik solugu. Nemlendirici kremim bitmisti. Ve 3 al 2 ode kampanyasini da gorunce dayanamadik. No 7 urunlerinin methini duymustum. Denemek istedim ve bunlari aldim.


No7 Protect & Perfect Intense Beauty Serum: Yuzume uyguladigim anda farkli oldugunu anladim  ferahlatici bir etkisi vardi. Begendim ve hic dusunmeden sepete attim.

No7 Protect & Perfect Intense Night Cream and Day cream : Gercekten yogun bir krem ve ilk cizgilere karsi gozle gorulur bir etki yarattigi soyleniyor ayrica gunese karsi 15 faktorluk koruma da sagliyor. Kokusu da cok az. Begendim..

Ve yine No7'dan rujlarimi paylasmak istiyorum. Renkleri son derece trendy.

Cekim sirasiyla yazicam:

1-Dare Devil,   2-30 raspberry truffle,   3-45 Tranquil rose




Kesinlikle yapisini cok begendim. Dudaklarim cok kuru oldugu icin kremli rujlardan kullanmam gerekiyor. Ama dagilmiycak da ayni zmanda. Ve kalicilik da onemli. Ayni zamanda renkler uzun sure parlak ve canliligini koruyor. Ben daha once niye almadim diye kizdim kendime. Tavsiye ederim.

Matalan Clearance Store:

Minik kurklu yelek %70 indirimli aldim..




Etek sadece £2 pound :)) botlar Oasis..

bayildimmm..

Aslinda yazlik siyah bir straplez play suit aldim. Ama fotograflarda iyi cikmadi ve bu koca karnimla da giymem imkansizdi. Ama mutlaka resimliycegim ilerde..

Eve gelince fark ettim ki, Matalan'daki kasiyer kurk yelegi scannerdan 2 kere gecirmis. Bir de yarin gidip onun mucadelesi verilicek. Umarim beni fazla zorlamaz.

Yorgun ama keyifli bir sekilde eve geldik annemle. Ozkan'a bu aldiklarimi hangi sirayi takip ederek gostersem acaba?

Fikri olan ?? :))

Sevgiler..

Çarşamba, Şubat 16, 2011

Dogum oncesi son durumlar ve Hurrem'in ciglik cigliga dogumu ...

Malum hala dogum yapmadim. Bu durum aile icinde artik espri konusu olmaya basladi.

Espri 1: Ozkan ''Bizim sehzademiz ne zaman gelicek?''
Espri 2: Ozkan ''Banu Sultan dogur da ben de seni Haseki Sultan yapayim''
Espri 3: Ozkan ''Heyecan Doruk'ta'' -Oglumuzun adini Doruk Dogan koymaya karar vermistik de :))
Espri 4 : Annem ''Bizim sehzademiz biraz nazli olucak galiba, gelmiyor''

Ayin 20'sinde hastanenin yollari gozukuyor bize. Ve tabii en istemedigim sey olan suni sanci, su patlatma vs...

Ebenin elime tutusturdugu kagitta yazanlari okumak istememistim. Oglumun odasina gittim ve nefes aldim cesaret icin ve okudum. Genel olarak dogumun nasil bir sey oldugunu yaziyor ama tabii o kitaplarda okudugum gibi kibarca ve yumusatilmis ifadeden eser yok. Gayet soguk Ingiliz saglik bakanliginin ciddi tavrini rahatca gorebilirdiniz ve hastanede basima neler gelebilecegi bir anda gozumun onunden soooyle bi gecti. Buz gibi oldum.

Seceneklerimiz varmis goyaaa. Bu secenekleri o an gorevdeki ebeyle ve doktorumuzla tartisabilirmisiz. poh poh poh... Neyi tartisicagim ki? O anda orada gorev yapan ebe insallah bir onceki gece kocasiyla yada erkek arkdasiyla kavga etmemistir ya da cocugunun bakicisiyla bi sorun yasamiyordur diye dua ediyorum.

Asagiya indim. Muhtesem Yuzyil dizisi baslamisti. Sahneler gecti.... ve geldi Hurrem'in dogum yapma sahnesi. Once bir bardak su istedi. Yanmis taze. Daha sonra koridorda birden bire ciyaklamaya basladi. Birileri bogazini SIKIYOR sandim once. Sonra dogum basladi. Aptalca bir kurgu, birbirinden kopuk sahneler..Yataga tasinan 9 aylik hamile bir kadin ve aman allahim o da ne? O nasil bir bagirtidir oyle. Gerci Hurrem tazesinden de baska bir sey beklenemez. O kadar cirkef ki hatun, O'nun gibi cirlaktan ancak oyyle bir dogum beklenir.
Peki ben 40 hafta 3 gunluk ve hala dogum yapmamis hamile bir kadin, niye izledim ki o sahneyi. Bir de en buyuk korkularimdan kordon dolanmasi koymuslar dogumun sonuna. Tabii cocuktan da ses yok. Gozlerim doldu. Dondum kaldim! Ben ki hic bir dizi de yada filmde aglamam -Babam ve Oglum'un O meshur sahnesi de dahil- cunku bilirim bunlarin hepsinin kurgu olduklarini. Gozlerim yasardi, moralim cok bozuldu. Izlemez olaydim. Suratim asildi. Tuvalete gittim. Bilgisayarin basina oturdugumda sevgili Blogcu Anne'de benimle ayni dusunmus ki facebook'a aynen asagidaki gibi yazmis:

 ''Blogcu Anne
Acaba Hürrem'in doğum sahnesiyle kaç kişi daha normal doğumdan vazgeçti bu akşam?
3 saat önce ·  · 

Salı, Şubat 15, 2011

egg in the basket..

Bir gun biri de bana boyle ask dolu bir yemek yapar mi dersiniz?



Icimden geldi sevdigim filmlerden olan V for Vendetta'nin yumurtali sahnesini paylasmak istedim. Hazir 14 subattan yeni ciktik, romantizme doymamis ask bocukleri belki sevgililerine pisirmek isterler.

Olay basit aslinda. Tavada biraz tereyag eritiyorsunuz. Ekmegin ortasini  bardak ile oyup aliyorsunuz. Ici oyuk bu ekmegi tavaya aliyorsunuz. Icine yumurtayi kirip pisiriyorsunuz. Alti pistikten sonra tersini de ceviriyorsunuz.
Iste bu kadar.. Afiyet olsun..

Scent of a Woman [HD]

Saat sabaha karsi 3 oldu. Ve benim favori filmim Scent of a woman'i izliyorum Al Pacino'a tekrar hayran kalarak.

Paylasmazsam icim rahat etmezdi.

Ne oyunculuk, ne zarif bir dans..

Buyrun efendim iyi seyirler..





Gununuz iyi gecsin..

14 subat pazartesi: Ebe ile son randevum..

Dun gece 25 kere mi kalktim tuvalete yoksa 28 kere mi? sayamadim!! Bildigim tek bir sey var sinirlerim cok bozukkk..

Cisimle kavga halindeyim...Gelme artik yeter uyumak istiyorum..Iflah olmuyor, durmak bilmiyor. Yataga yatar yatmaz tekrar geliyor..

Gece saat 5 oldu. Yeter artik! Vazgectim uyumiycam..Kalktim iste ok? sen kazandin!

Oturdum laptopun basina, biraz sorf yapdim internette. Saate baktim ki 7 olmus. Yarim saat sonra Ozkan ise gidicek. Simdi uyanmak uzeredir. Annemin de cayini koymak lazim. Achilles ve kedilerin mamasi ve baliklarin yemlenmesi 5 dakikami alir. Peki bu saatten sonra nasil uyuyucam? Zor..

Saat 12.30'da ebe ile randevum var. Sonuncusu.. Saat 11'e kadar sekerleme yapmam lazim.

Ozkan'i gecirdim ise opucuklerle...Kedilerimle camdan el salladik Canima..

Tekrar ciktim  yukari. Perdeleri kapattim. Hadi uyku perilerim gelin artik bakin hazir cisim gelmiyor, sakinlesti. Hadi..Gozlerim agirlasti, evet oluyor sanirim uyuycam..

Alarmin zili ile zipladim yataktan. Sol tarfim agrimis, feci canim yaniyor. Oglum sol tarafa toplanmis yine.

Disarda 10 derecelik, super shiny bir hava var. Oasis hirka ve botlarimi H&M askili topla giymek icin sabirsizlaniyorum. Ebenin yanina gitmek icin fazla iddiali ama napayim ben boyleyim. Sonuk olamam :)

Oasis indirimden aldigim hirka..


H&M top..
(botlarimin resmini bulamadim..)

Salonda 4 hatunuz. Hepimiz 40 haftaligiz, oturamamizdan belli. Tam 1 saatlik beklemenin sonunda, en son sirada iceri aliniyorum. Toplamda 10 dakikalik bir muayene hepi topu.

Eliyle yokluyor tecrubeli ebe karnimi. Oglum sol tarafimda yatiyor. Kalp atislari gayet iyi. Ayin 20'sine kadar gelmezse sabah 07:30'da hastaneyi ara, kendini tanit ve ne yapman gerektigi sor dedi. Elime bir kagit verdi, labour'dan once neler yapmam gerektigi detayli bir sekilde yaziyor. Kendisine sormak istemedim. Nasil olsa anlatmislar, sorup da ne yapicam dedim. Thanks dedim ve ciktik.

Bankaya gittik, eve donduk, ordan yuruyerek Lidl'a. Gul seklinde slikon kaliplar gelmis. Ben cok sevdim. denemek icin sadece 1 tane aldim. Pisman oldum cunku sadece 6 tane sekil cikiyor. 1 tane daha almaya karar verdim. Su meshur Nordic Ware Sweetheart rose muffin pan kek kaliplarinin slikon olan benzeri. Orijinalinin fiyatlari ucuk. Onlardan da alicam ama simdilik beni bu taklitler idare eder herhalde :))

Eve geldigimizde saat 4 olmustu. Biraz dinlenmem sartti artik. Yukari ciktim. Sizmisim. Aksam saat 7.30'da Ozkan kaldirdi. Aksamlari erken gelince hem O neseli oluyor hem de ben. Gulerek yemegimizi yedik. Tabii herseyi annem hazirladi. Bahceye cicekleri de dikmis. Becerikli kadin ne de olsa.

Dizi vakti geldi. Su diziye de sadece Ozkan icin katlaniyorum. Yoksa sinir oluyorum. Ezel'den bahsediyorum...

Ozkan'la konusamadik gun icinde. Anlattim oglusumuzun en gec 20'sinde gelmis olacagini. Artik gelsin oglum diyor O'da.

Dondurmalarimizi da yedikten sonra hem yaziyi hem de gunu bitirmek gerek artik.

Hergun oglumu gorucegim gune daha da yakinlastigimi bilmek beni biraz rahatlatiyor.

Uyumak istiyorum artik..

Pazar, Şubat 13, 2011

Happy Valentine's Day You All...


Aslinda ben boyle gunleri son derece ticari bulurum ve bu sektorun bi parcasi olmamak icin elimden geldigince alisveris merkezlerinden uzak dururum.
Ozkan hic bir ozel gunu kacirmaz sagolsun. Koca bir demet gul alir mutlaka. Ama ben gicik olacak bisey bulurum tabii: O rengarenk guller alir ve kendince en guzellerini secmis olur :)) Ben de derim ki ''hayatim tesekkur ederim ama, neden tek renk almadin? Hastaneye cicek goturmuyorsun ki. Karina aliyorsun. Romantizm icin tek renk olmaliydi!'' ama her sene ayni muhabbet olur ve calisiyorsam isyerine, evdeysem eve rengarenk en buyugunden bir buket cicek gelir. Isyerindeki diger kizlarin kiskanc bakislari arasinda ben Ozkan'a telefon etmek icin agzim kulaklarimda ofis disina cikarim :))
Ama bu sene bizim icin farkli oldu. Benim dogumum -bu arada hala dogurmadim :)) - ve sevgililer gunu ayni zamanlara denk gelince ben de kalabaliga ayak uydurayim dedim. Attim kendimi alisveris merkezine. Ozkan'in da bisey almak icin disari cikma sansi olmadigina gore is basa dustu demekti. Gidip kendime hediye..ler aldim.

Efendim once Oasis'e ugradim. Indirim rail'inden lacivert bir hirka ve bir cift taba rengi bot aldim. Cok karli bi alisveristi benim icin. Mmutlu ayrildim ordan.

Daha sonra Pearson's a gittim. Once parfumleri soyle bi kolacan ettim ve eveeettt  JIMMY CHOO' nun 2011 parfumu sonunda gelmisti. Saticidan istedigimde counter'in altindan cikardi sadece 2 sise kaldigini soyledi. Istedim hediyemi..

Kokusu eski bir seyi cok andiriyor ama neyi? O kadar cok parfum degistirdim ki son zamanlarda, bulamadim ne oldugunu. Ama cok iddiali, feminen ve kendine guveni temsil eden, kalici bir kokusu var. Mutlaka deneyin derim..
Pearson's tan oyle kolay kolay ayrilmam ben! YSL standina da ugradim. Goz alti kapaticim bitmisti ve hazir kendime calisiyordum bugun, hadi bi bakayim dedim. Satici kiz goz makyajimi cok begendi ve bana yapicak bisey birakmamissin dedi. Tebessum :)) anlarim bu islerden..
Concealer Touch Eclat No:1 'i aldim. Uygulamasi cok kolay. Tukenmez kalem gibi arkasindan bastiriyorsunuz sivi geliyor ve gercekten hos, ince bir dokusu var. Goz cizgilerinin arasina girip goz altlarini daha bir belirgin hale getirmiyor. Kontrasti gercekten fevkelade. Tavsiye ederim..

Ve eve geldik..Hazinelerim..



Eeee simdiden herkesin sevgililer gununu kutlar ve sevgilinizle umdugunuz gibi iyi vakit gecirmenizi dilerim...

Cumartesi, Şubat 12, 2011

Hastane cantamda neler var?

Efendim, doguma cok az kaldigini cumle alem duydu. Ingiltere'deki doktorlarin hesabina gore ben 40 haftalik hamileyim artik bebegim de 38 haftalik. Ama annemlerin zamanindaki usule gore -son adet tarihine 7 gun koy, 3 ay geriye git- yapildiginda ise ben henuz 39 haftalik hamileyim. Yani asagi yukari dogum gunum 13-14 subat. Bu tarihten sonraki gunler icin ancak gunum gecti gecikti denilebilirmis. Annem oyle soyluyor ve artik telas yapma diye de ekliyor. Neyse..
Ben hastane cantamin icinde neler var soyle listelemek ve fotolarini eklemek istedim. Eksik veya fazlalik varsa lutfen bana yazin.


Oncelikle Yeni Annenin ihtiyaclari:

1-Hastane Cantam (Diane Von Furstanberg Studio TK Max'tan)

2-Hamilelik Dosyam

3-Hamilelik Taclarim ve kupem: (kurdele seklinde olan tac ve kupeler Accesorize, diger taclar Matalan'dan)

4-Makyaj malzemeleri: Terracota allik Guerlian, Maskara Chanel, Uygulama fircasi..

5-Parfum: Daha agiri yok muydu? Angel Thierry Mugler..
Duzeltemiyorum yandan bakin uzgunum :(
6-Terlik: Birkenstock

7- Dogum sonrasi Pedi

8-1 takim pijama ve gecelik

9-2 tane yedek kulot (mother care), 2 tane corap, 1 emzirme sutyeni (mother care), hastane cikisi icin esofman takim (Benetton)

10- Cikolatalar :))

11- Kisisel bakim malzemeleri: Islak mendiller, kolonya, sac fircasi, dis fircasi, dis macunu, el sabunu, agiz gargarasi..

Bu cantaya bir de elektrikli gogus pompasi koyulucak ama kararsiz kaldim. Ne yapsam?

Ve unutmadan, gogus uclari icin krem..Ben simdiden uygulamaya basladigim icin yatak basimda duruyor..

Simdi bebisimin ihtiyaclari:
1- Ebeye verilecek olanlar: Battaniye (annemin el emegi), havlu, 2 tane yeni dogan bebek bezi, 1 tane zibin (H&M organik), 1 tane tulum, 1 adet corap, 1 adet sapka, 1 tk eldiven (hepsi mothercare'den)


2- Bebisin yedek kiyafetleri: Battaniye, havlu, 2 adet mendil, 2 takim tulum, yedek bezler, yedek islak mendiller, hastane cikisi icin tulum, sapka, eldiven ve astronot tulum ( hepsi mother care)


3-Burun temizlemek icin alet (summer), 1 cift yenidogan emzik (tommy tippy), Pisik kremi (sudocream)..

4-Ilk fotograflari icin annemin ordugu elf sapka, kulot ve papyon takimi :)) Bunlarin yapilisini annem detayli olarak burda yazdi..Lutfen okuyun..

Yukarida da soyledigim gibi, benim eksiklerim yada gereksiz koyduklarim olabilir. Lutfen benim icin fikirlerinizi yazin..
Simdiden tesekkurler...