Bugun cok guzel bir tarifi sizlerle paylasmak istiyorum. Ozellikle anneler cok seviceklerdir. Cunku evde yapilmis taptaze, kaymak tadinda bir peyniri cocuklarin severek yemesini izlemek gibisi yoktur kesinlikle. Benim oglum cok sevdi...
Tarifi ben youtube'de yunan asilli ingiliz bir kadindan izlemistim onlarda nor cheese diye geciyor ama orijinaline turkiye'de burdan ulasabilirsiniz. Ben Yetur'la lezzet kareleri blogunu oldukca SIK ziyaret ediyorum. Kendisi cok basarili, ziyaret edin siz de tavsiye ederim.
Efendim tarif soyle:
1 lt sut
1 cay bardagi susuz yogurt ( varsa 2 yemek kasigi suzme yogurt da olur),
1 paket krema (ben SEK krema kullandim)
Malzemelerin hepsini tel cirpici ile karistirip kaynatiyoruz. Kaynayan kadar arada bir dibini tutmamasi icin karistiriyoruz.
Kaynamaya basladiktan sonra kesiliyor ve boyle gorunuyor, siz kisik ateste 20 dk daha pisirin. Ve altini kapatip 15 dakika dinlendirin, sogutun.
Sonra tulbentinizi genis bir kaba gergin bir sekilde sarin ve peyniri bosaltin. Tulbenti elinizle iyice buzup, SIKIN. Kabiniz derinse kenarina asin suyu iziyice suzulsun....
Peynirin suyu iyice suzuldukten sonra boyle gorunuyor...Artik Dolaba girmeye ve servisi hazir...
Ve iyice soguyan ve sertlesen peynirimizi dilimleyip afiyetle yiyebilirsiniz...
Afiyet olsun...
4 yorum:
Çok farklı görünüyor.Denemek istiyorum...
harikasın yavruuum ellerine sağlık, çok güzel.
anne olmak insana neler yaptırıyor değil mi?
Annem yapardı eskiden bak aklıma geldi sayende:)Sağol canım sana da afiyet olsun:)
afiyet olsun
Yorum Gönder